Ciasteczka z wróżbą – Matcha z czekoladą – przepis
Składniki
Ciasto
56g miodu
4g matcha
80g mąki
1 i 1/2 łyżki wody
Nadzienie
20g mąki
10g masła
75g czekolady
Przygotowanie
Ciasto: Umieść wszystkie składniki na ciasto w misce. Wymieszaj je do uzyskania jednorodnej masy. Następnie włóż na 15 minut ciasto do lodówki.
Nadzienie: Rozpuść czekoladę z masłem, następnie dodaj mąkę. Pozostaw do wystygnięcia.
Podziel ciasto na 4 równe porcje i rozwałkuj je.
Następnie podziel nadzienie na cztery równe porcje i wypełnij nim kawałki ciasta. Jeśli chcesz aby Twoje ciasteczka posiadały wróżbę, włóż ją teraz do nadzienia.
Uformuj kule i wypełnij nimi foremkę.
Piecz przez 15 minut w 180 stopniach, w nagrzanym piekarniku.