Upiecz pyszną, wilgotną babkę Savarin* w kształcie dużej, efektownej spirali.
Przepis na babkę znajduje się w dołączonej do formy książeczce z przepisami w 12 wersjach językowych (bez polskiego).
Forma została wykonana z Silikonu Platinum, który jest bezpieczny dla zdrowia.
Formy można używać w mikrofalówce, piekarniku, zamrażarce oraz można myć w zmywarce.
UWAGA: nie używać ostrych narzędzi wewnątrz formy. Nie używać funkcji “grill” w piekarniku.
* Jest następczynią babki Au Rhum. Ponoć w połowie XIX wieku jeden z braci Julien, słynnych paryskich cukierników, eksperymentował z przepisem na tradycyjną babkę, pozbył się bakalii i nasączył ciasto syropem swojego pomysłu. Babkę nazwał na cześć wielkiego smakosza Brillat-Savarina. Babka Savarin podawana jest zarówno na zimno,jak i na ciepło. W przypadku podawania babki na zimno otwór babki wypełnia się bitą śmietaną i owocami gotowanymi w syropie, babkę na ciepło podaje się natomiast z gorącym sosem owocowym.
średnica 20 cm, wysokość 7,5cm , pojemność 1000 ml.
Forma silikonowa do ciasta SAVARIN
61,00 zł
Oryginalny kształt i precyzyjne odwzorowanie.
Silikonowa, elastyczna, lekka i nieprzywieralna forma.
Brak w magazynie
Powiadom mnie
Opis
Upiecz pyszną, wilgotną babkę Savarin* w kształcie dużej, efektownej spirali.
Przepis na babkę znajduje się w dołączonej do formy książeczce z przepisami w 12 wersjach językowych (bez polskiego).
Forma została wykonana z Silikonu Platinum, który jest bezpieczny dla zdrowia.
Formy można używać w mikrofalówce, piekarniku, zamrażarce oraz można myć w zmywarce.
UWAGA: nie używać ostrych narzędzi wewnątrz formy. Nie używać funkcji “grill” w piekarniku.
* Jest następczynią babki Au Rhum. Ponoć w połowie XIX wieku jeden z braci Julien, słynnych paryskich cukierników, eksperymentował z przepisem na tradycyjną babkę, pozbył się bakalii i nasączył ciasto syropem swojego pomysłu. Babkę nazwał na cześć wielkiego smakosza Brillat-Savarina. Babka Savarin podawana jest zarówno na zimno,jak i na ciepło. W przypadku podawania babki na zimno otwór babki wypełnia się bitą śmietaną i owocami gotowanymi w syropie, babkę na ciepło podaje się natomiast z gorącym sosem owocowym.
średnica 20 cm, wysokość 7,5cm , pojemność 1000 ml.
Polecane produkty
Spód ceramiczny do tortownicy DUO 15 cm
40,00 zł Dodaj do koszykaSpód ceramiczny do formy na tartę DUO 28cm
40,00 zł Dowiedz się więcejForma prostokątna keksówka DUO – 24 cm
135,00 zł Dowiedz się więcej